Sivut

sunnuntai 10. syyskuuta 2017

It's been a while

Viime kirjoituksesta on taas vierähtänyt tovi. Tarkoitus oli palata astialle tuttuun tapaan viimeistään kuun vaihteilla, mutta tuli pari muuttuvaa tekijää, mm. olin lomareissussa ja nettiyhteys oli heti siihen perään viikon poikki. Vaan tässäpä kuluneen kuukauden kuulumiset:

*Lomareissu. Kävin perinteisellä vuosittaisella ruskaretkellä hyvän ystäväni kanssa, ja voi hitsi kun oli jälleen IHANAA <3 Koluttiin läpi Kuusamo ja lähialueet, mm. Oulangan kansallispuistoa ja Sallaa. Erityisesti haluan mainita Sallan sota- ja jälleenrakennusmuseon. Jos ikinä tulee eteen mahdollisuus käydä niin suosittelen lämpimästi, osuttiin paikalle hiljaiseen aikaan ja saatiin ilman mitään lisähintaa erittäin kattava, monipuolinen ja mielenkiintoinen opastuskierros tosi mukavalta ja huumorintajuiselta henkilökunnan jäseneltä. Sisäänpääsy kustansi tosiaan kokonaiset 5e....

Loman aikana elämään tuli viikon ajaksi lähes täydelliseltä tuntuva balanssi: nukuin riittävästi, liikuin ulkona selvästi normaalia enemmän ja täysin ilman suorittamisen, pakkopullan tms tuomaa negatiivista virettä sekä söin järkevästi ja kohtuudella. Selkeästi huomaa kuinka arjessa koitan syömisellä paikata kaiken mikä milloinkin on vinossa: väsymystä, stressiä, vitutusta, riittämättömyyden tunnetta. Lomalla ei noita fiiliksiä ollut, vaan oli tilaa olla ja hengittää ja sai rauhassa kuunnella omaa kroppaa, joten ruokalasku oli tuolta ajalta kohtalainen. Ulkona syötiin toki matkapäivinä ja kerran loman päätteeksi ja sadepäivän lohduksi.

Jotenkin veri vetää rankasti pohjoiseen, ja hartaissa haaveissa siintää että jossain vaiheessa siellä voisi viettää enemmän aikaa kuin yhden viikon vuodesta. Töissä vahtaan tarkasti sisäisiä hakuja Pohjois- ja Itä-Suomen osalta, mutta koska en tiedä olisiko koko elämän siirtäminen pysyvästi pohjoiseen liian iso askel yhdellä kertaa otettavaksi, niin säästölaskelmia esim. sapattivapaan mahdollistamiseksi on tullut tehtyä moneen kertaan.

Kuluja lomasta tuli yhteensä noin 650e:
-uudet ulkoiluvaatteet: takki 85e, housut 80e
.oma osuuteni polttoaineista 130e
-puolet mökin vuokrasta 195e
-ruoka, pääsyliput, tuliaiset ym. 160e

Oli joka ikisen euron ja sentin arvoinen loma.

*Pankin vaihto. VIHDOIN pääsen eroon Nordean asiakkuudesta! Kävin lopultakin siirtämässä pankkipalveluni muualle. Pitkälti yli vuoden päivät olen tätä suunnitellut, ja nyt tuli otollinen hetki nostaa kytkintä kohti uutta palveluntarjoajaa. Lopullisesti kaikki palvelut Nordeassa loppuvat 10.10.

Sitä ennen tarttis vielä mm. maksaa opintolaina kokonaan pois, tallentaa tiliotteet Nordean verkkopankista sun muuta. Pankkipalveluiden hinta nousee vaikka sisältö supistuu, mutta ei haittaa sillä kyse on muutamasta eurosta /kk, ja jatkossa pääsen asioimaan pankissa jossa edes lähtökohtaisesti arvostetaan asiakasta.

Pankinvaihdon yhteydessä on tarkoitus myös avata monen muun lailla säästötili Bank Norwegianiin ja kerätä puskuria jatkossa sinne, sillä pankinvaihdon yhteydessä tilien määrä vähenee kolmesta kahteen (käyttötili + asumis&laskutili). Muutos on hyvä ennen kaikkea koska nykyisellään säästötiliin on ihan liian helppo kajota, ja toisekseen koska se korko siellä nyt vaan on kilpailukykyinen.

*Palkkapäivä. Liksa tuli ja meni entiseen tapaan kuun vaihteessa. Like this:

+2800e palkka
-670 vuokra
-230 laskutili
-350 ruokatili
-50 opintolaina
-800 säästötilille (elokuu teki pahaa jälkeä tänne, tämän paikkaustoimenpiteen jälkeen puskurissa kasassa 2600)
-70 Visa sileäksi (Spotify ja pari nettiostosta)
-270 autovero

=360e loppukuulle rahaa bensaan sun muuhun mukavaan. Oletusarvo on että pitäisi riittää, koska pitkästä aikaa ei ole luvassa mitään spessua rahanmenoa. Pitäkää peukkuja!
2 kommenttia: