Sivut

maanantai 31. heinäkuuta 2017

Hei hei heinäkuu!

No nyt on aihetta juhlaan! Uusi läppäri kehrää sylissä (no ei tästä kyllä oikeasti mitään ääntä lähde) ja pääsen jälleen puuhastelemaan erinäisiä juttuja, jotka ovat jo yli kuukauden olleet pannassa koska puhelimella ei vaan osaa tai pysty. Internet on ihana!

Itselleni ja omalle tyylilleni uskollisena tuli jälleen hommattua helmiä sioille. Kone on kaikinpuolin liian hyvä mun tarpeisiin, ja siten hintakin asettui pari sataa budjetoitua korkeammalle, mutta toiveissa elää vahvana että uutta ei tarttisi ostaa moneen vuoteen. Oli tätä hankintaa jo odotettukin, kun edellinen aparaatti koetteli kohtalaisen taajaan hermoja. Parista toiveissa olleesta ominaisuudesta jouduin tinkaamaan, kuten taustavalaistusta näppäimistöstä ja optisesta asemasta, mutta ensinmainittua esiintyy harmillisen harvakseltaan ja jälkimmäinen on mahdollista hommata ulkoisena versiona. Tästä alkaa toivottavasti kaunis uusi ystävyys :)

Tänäänhän on jälleen palkkapäevä. Pikakatsaus numeroihin:

+2800 palkka
-670 vuokra
-230 laskutili
-350 ruokatili
-50 opintolaina (jäljellä 750e)
-850 visa nollille
-200 nordnetiin (koko rahalla Constia, koska oli valtava hinku päästä jälleen hyödyntämään sitä Nordnetin kampanjaa alle 200e toimeksiannoista)
= 450e löysää, josta kävinkin jo tankkaamassa ja pesemässä auton
= 400e jäljellä

*Puskuritilillä 2700e (josta pari sataa korvamerkitty elokuun lopun lomaviikolle)
*Nordnet salkku 2100e
*Seligson salkku 600e
*Sukanvarsi 500e
= 5700e varallisuutta.


Eli tili tuli, tili meni! Toisaalta niin se on oikeastaan suunniteltukin, että rahat allokoidaan heti palkkapäivänä oikeisiin osoitteisiin pois käyttötililtä. Heinäkuu oli hieman holtiton talouden puolesta, vaikka lomaa pidin vain pikkusen päälle viikon. Siellä oli yhden läheisen ihmisen synttärit, hälle tuli pyöreitä täyteen ja lahjontaan käytin melko hövelit 200e. Visa-lasku koostuu läppäristä (700e) ja tylsistyneestä kohelluksestani Wish-krääsänettikaupassa (n. 110e). On siellä myös lomaviihdyke Bookbeat (16,90e), kuukausittainen Spotify (9,99) ja pari leffavuokrausta Viastoresta (á 4,90).

Eli olen elänyt kuin Ellun kana pellossa. Ulkonakin olen syönyt moneen otteeseen, töissäkin jo asiakas taputteli vatsaa ja kyseli saako onnitella :D Totesin että juu keskivartalolihavuudesta aivan vapaasti, muuta syytä ei ole :D Kaikenlaisia se leipä elättää, eipä ole toistaiseksi itselle tullut ikinä mieleen lähteä hipelöimään lähikaupan henkilökunnan torsoja, eikä kyllä kutittele pätkän vertaa onko heillä siellä kylkien välissä laardia vai kolmoset. Kunhan on maitoa ja banaania riittävästi tiskissä kun tuun kauppaan, sen läheisempää suhdetta en kaipaa. Sama pätee myös omiin asiakkaisiin.

Mutta säästöäkin tapahtui! Tavallaan. Sain viime viikolla (karhu)kirjeen edellisen asunnon isännöintitoimistosta, olisi pitänyt maksaa veden lopputasauslasku ja huhtikuun rahoitusvastikkeet. Pikkusen äimänä ihmettelin maksumuistutuslappusta, etenkin kun kyseisen vesilaskun olin kiltisti maksanut pois toukokuussa viikko ennen eräpäivää ja rahoitusvastike olisi pitänyt maksaa lainasta, jota ei enää huhtikuussa ollut olemassakaan, sillä asunnon ostajat olivat kuitanneet sen pois maaliskuussa.

No muutaman (äksyn) puhelun jälkeen sain sähköpostin että "Jooooo hupsis, maksumuistutuksesi on mitätöity koska se olikin aiheeton. Oho, hehehehehee, sattuuhan näitä, pahoittelen sekaannusta". Säästin siis n. 350e ihan vaan kyseenalaistamalla koko saakelin lipareen mikä luukusta sisään tunki! Mietin että olikohan oikeasti inhimillinen virhe, vai onko jollain ko. lafkassa pulaa pikkurahasta... Jokuhan olisi saattanut hätäpäissään maksaa laskun, jonka reunassa lukee isolla MAKSUMUISTUTUS eräpäivä HETI. Oli kuulemma kolmas karhukirje jonka ovat mulle lähettäneet, mutta ensimmäinen joka löysi tiensä perille asti, vaikka olen osoitteenmuutokset tehnyt ihan oikeaoppisesti kaikkiin vaadittaviin paikkoihin, myös sinne isännöintitoimistoon...

Lopuksi viitaten otsikkoon pieni siteeraus erään Suomen eniten parhaimman bändin tuotannosta:

"Hyvästelen heinäkuun
Valo vähenee ja varjot pidentyy
Lehdet puissa kellastuu
En pelkää mitä tuleman
En ukkosmyrskyä
Tai paukkupakkasta
Ne kuuluu kokea
En aio huolehtia
En anna murheen murtaa"

Mokoma - Hei hei heinäkuu

Ihanaa elokuuta på er alla! :)

2 kommenttia:

 1. Aina jaksan kadehtia sun nettoliksaa! Hyvin menee mutta menköön siis taas. Olipas kiva asiakaskokemus sulla xD.. Tuo on kyllä paha tilanne, melkoinen kommentoija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ei olisi itsekään silloin aikanaan kun firmassa aloitin tasan 7e tuntiliksalla osannut unelmoida että joskus noissa hommissa pääsisi edes tollasiin nettotuloihin... mutta asioilla on aina kaksi puolta, toisaalta on käynyt osittain ihan vaan hyvä flaksi ja oon kyllä nykyään kiitollinen mun työpaikasta, toisaalta oon antanut ihan hitosti ton yrityksen kasvun eteen, laittanut sen monen muun oikeesti tärkeämmän asian edelle ja välillä siitä saamani kompensaatio tuntuu jopa vähän vaatimattomalta. Oma jaksaminen on ollut moneen kertaan ihan kiikun kaakun, viime kuussa mut laitettiin ekaa kertaa kesken työpäivän kotiin kun pillahdin itkuun esimieheni edessä ilman mitään järkevää syytä. Oli ollut vähän rankkaa siinä lähiaikoina töissä ja kuppi läikkyi yli mitättömästä syystä. Hävettää vieläkin... Moni sieltä on lähtenyt kun ei stamina enää riitä, ja siksi toi palkkaus on laitettu kilpailukykyiseksi.

   Mun alalla kyllä näkee koko ihmiskirjon mitä vaan voi kuvitella, joka junaan löytyy ja laiturillakin on edelleen tungosta :D Korvakäytävästä sisään ja tärykalvosta ulos....

   Poista