Sivut

sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Update

Hejssan håpsan frallarallaraa!

Lienee aika ottaa pieni tilannekatsaus, kun viime kerrasta näyttäisi olevan taas hetki aikaa. Kaikki meni hieman (siis ihan vaan VÄHÄN) mullin-mallin elokuun alussa, kun sain tietää että ensi vuonna meille on tulossa haikara kylään! Siinä sitten jäi kuulkaa muut asiat jokseenkin taka-alalle, vaikka toki on numeroitakin tullut mietiskeltyä ja pyöriteltyä etenkin yön pimeinä tunteina, kun on tullut valvottua miettien että mihin hittoon sitä on tullut ryhdyttyä... Onneksi kaikki on tähän asti mennyt melkolailla hyvin, ja nyt odotellaan jo malttamattomana pienen prinssin saapumista keväällä <3

Heinäkuun palkkapäivän jälkeen säästötilanne on kehittynyt seuraavasti:
Bank Norwegian 3500e (+1200e)
Sukanvarsi 350e (-150e, nämä maksan takaisin veronpalautuksista)
Nordnet 3700e (-400e, johtuu kurssilaskuista, mitään en ole sieltä ulos nostanut)
Seligson 680 (+30e)

Ylihuomenna tulee 800e veronpalautuksia, joista 150e allokoidaan sukanvarteen, 250e jouluruokiin ja loppuihin lahjoihin, ja loput 400e Bank Norwegianiin.

Yllä olevista numeroista voidaan huomata -tai ainakin arvata- että on tullut tuhlattua. Raskauden myötä pesänrakennusvietti on hillitön, mm. BlackFridaysta tuli hommattua uusi pyykinpesukone edellisen palveltua uskollisesti jo lähes 14 vuotta. Ja onpa juniorin hyvinvoinnin varmistamiseksikin tullut käytyä hammaslääkärissä (yksityisellä, maksoin myös miehen hammaslääkärin), kävimme yksityisellä lääkärillä varhaisultrassa (koska olen malttamaton sielu), neuvolantäti käski hankkimaan verenpainemittaria ja kaikenmaailman vitamiineja, ja näiden lisäksi olen pikkuisen innostunut kasaamaan tulevalle isukille isyyspakkausta (siis sokka on aivan irti). Lisäksi oltiin kahdestaan pikkujoulutreffeillä kun nyt vielä voidaan vapaasti mennä, ja käytiin myös syksyn mittaan kotopuolessa jossa meni pari yötä hotellin hoivissa.
Ja entäs tää joulu sitten, oijoi.... lahjoja, jouluvaloja, omg! Ja ruoat on vielä hankkimatta. Onneksi parin viikon päästä pitäisi pikkuhiljaa helpottaa edes tämän joulun osalta :D

Vähän siis hankalaa on ollut yhdistää järjen sanelema kehoitus säästää kuin viimeistä päivää hormonien kuiskimaan tarpeeseen ostaa nyt kun vielä voi ennen äitiyslomalle jäämistä. Työstä saatavia normaaleja palkkoja tulee enää kolme(!!!) ennen Kelan rahoille jäämistä. ja laskin veroprosentinkin uudestaan, jonka myötä veropinna putosi niin että liksasta jää kolmisen sataa kuussa enemmän käteen.

Laskelmien mukaan rahaa pitäisi jäädä säästöön myös äitiyslomalla ollessa, mutta kesän jälkeen asiaan tulee pieni mutta: miehen aikuiskoulutustuki loppuu 4kk ennen kuin hän saa opinnot valmiiksi, ja tuon neljän kuukauden ajan kitkutellaan sitten minun Kelasta saamalla rahalla... On pakko myöntää, että mulla meinaa synkkinä hetkinä olla katkeruutta ilmassa koska ollaan tässä muutenkin kohta jo vuoden verran elelty hyvin pitkälti mun pussista. Itse kun en haluaisi tietystä elintasosta luopua, mutta tulee kyllä kalliiksi kustantaa se tyyli kahdelle, kun eihän toista voi jättää huomiotta. Ja välillä tuntuu että hän ei puolestaan ole valmis luopumaan omista raharei'istään, kuten tupakoinnista tai moottoripyörästä, jotta voisi osallistua enemmän yhteisiin menoihin. Nytkin hän on koko joulukuun vapaalla koulusta (eikä siis saa myöskään joulukuulta aikuiskoulutustukea), samalla kun itse herään parhaimmillaan 6x viikossa aamuisin 4.15 töihin että pystyn kustantamaan meidän elämisen ukon jäädessä kuorsaamaan.
Tämä kaikki, ja etenkin kesän jälkeen koittava jakso, rokottaa säästöastetta aika kovalla kädellä, ja lyhentää mahdollisuutta olla äitiysloman jälkeen hoitovapaalla. Kaivelee pernaa ja turhauttaa välillä kyllä isosti vaikka kuinka koitan olla hyvä ihminen, mutta yritän vain olla ajattelematta liikoja. Kunhan tuo nyt ei tottuisi tähän meininkiin, sillä asiain laita tulee muutumaan rajusti kun hän palaa opintovapaalta töihin ja minä jään hoitovapaalle. Mutta ne on sen ajan murheita ne :)

HipHei ja ihanaa joulun odotusta kaikille!


9 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa, onnitteluni! Voihan olla, että kulut tippuvat itsestään teillä, kun autoilun kulut jäävät vähemmälle ja esimerkiksi ehdit työputkien sijaan laittamaan kotona ruokaa. Menojalkakaan ei ehkä niin vipata? Podcast-suosituksena Julia Thuren (areenasta) Melkein kaikki rahasta-sarjan jakso paljonko lapsi maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Kyllä joo kulutkin varmasti putoavat äitiyslomalle jäädessä, eikä hätäpäivää pitäisikään tulla ilman yllättäviä menoeriä. Välillä vaan harmistun kun mietin liikaa sitä ettei tämä parisuhteen talouspuoli nyt ihan tasapuolisesti kuitenkaan mene, ja toivoisin toisen pystyvän ja haluavan osallistua enemmän kulujen jakamiseen. Menojalkaa mulla vipattaa enää korkeintaan nettikaupoissa, oikeassa elämässä koti on kyllä kaikkein houkuttelevin paikka missä olla :)
   Kiitos podcast-vinkistä, täytyykin kuunnella!

   Poista
 2. Eikä! Ihanaa! Onnea hurjasti!
  Ymmärrän että tuleva ahdistaa, mutta mietitään näin että sulla on VIELÄ kolme normaalipalkkaa tulossa eli kolme tilaisuutta kasvattaa tulevaisuuden vararahastoa kunnolla.
  Tsemppiä taisteluun hormoneiden kanssa. Näytä niille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onneista! :) Kyllä tässä järjen mukaan kaiken pitäisi mennä ihan OK ja vararahaston karttua vielä äitiyslomallakin, mutta jotenkin mun turvallisuushakuisuus on noussut potenssiin sata ja ennen kuin saan Kelan viralliset päätöslaput niin näen tulevaisuuden jotenkin epävarmana. Hormonien kanssa täällä on käyty monia kamppailuja, varsinkin tuo meillä asuva partasuu on välillä ihan ihmeissään.. Onneksi tilanne on jo tasaantunut alkuraskauden jäljiltä, sillon vähän hirvitti itseäkin :D

   Poista
 3. Onneksi olkoon perheenlisäyksestä! <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa miten luenkin uutisen vasta nyt! Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, sitä tullaan kyllä tarvitsemaan! :)

   Poista
 5. Haluatko lainata etkä tiedä mistä saada oikea laina?
  Haluatko perustaa yrityksen, mutta sinulla ei ole pääomaa?
  Pitääkö sinun hakea lainaa jostain syystä?
  Tarvitsetko joululainaa.

  Toivosi on vihdoin täällä, koska Elena Nino tarjoaa nopeita ja luotettavia lainoja, heidän palvelunsa on 100% aito ja takaa sinulle lainan hakemisen, ota yhteyttä sähköpostitse ja hyväksy tänään osoitteessa: elenanino0007@gmail.com

  Kiitos ja Jumalan siunausta
  LUOTTAMINEN

  VastaaPoista