Sivut

tiistai 31. heinäkuuta 2018

Edessä kuivahko elokuu

Nyt pääsi kuivahtamaan jotain muutakin kuin helteen uuvuttamat metsän eläimet, viljapellot ja pation pelargoniat. Nimittäin palkkapäivä koitti (aurinkoisena, niinkuin tuota arskaa ei olisi jo ollut ihan riittävästi...) ja riihikuiva rahasade imeytyi tällä kertaa hetkessä laskunsaajien janoisiin kitoihin, joten elokuun ajan tili näyttää hyvinkin aavikoituneelta. Katsotaan miten siinä niin kävi:

+2740 palkka
+343 reissukaverin osuus Lapin mökkivuokrasta
-750 vuokra
-43 Visa nollille
-189 kotivakuutus
-469 auton vakuutukset
-565 Lapin retken mökkivuokra
-200 ruokaraha
-250 laskutili
-82 sähkönsiirtolasku
-43 sähkölasku
-49 puhelin- ja nettilasku
-30 jätemaksu

=510 käyttötilillä, 440 laskutilillä, visa nollilla

Eniten pakkaa sekoittivat nuo kerta vuoteen maksettavat vakuutusmaksut, jotka lähetettiin näköjään hyvissä ajoin e-laskuna. Eräpäivä noissa olisi ollut vasta syyskuun alussa, mutta en kestänyt niitä enää katsella verkkopankissa joten maksoin ne etupeltoon pois. Lapin reissun mökkivuokran erääntyminen sen sijaan oli tiedossa ja siihen oli varauduttu.
Ruokarahaa budjetoin S-tilille vain 200e normi 350 euron sijaan, sillä S-ryhmän lahjakortteja on kertynyt 150e arvosta ja taidan poltella ne elokuussa pois, että balanssi pysyisi paremmin. Lisäksi bonuksia on luvassa viitisen kymppiä elokuun 10. päivä, mikä helpottaa myös kummasti tilannetta. Huomaa kyllä bonusmäärästä heti kun on tullut maksettua vakuutusmaksuja (juu kyllä, niistä kertyy).

Kuten voidaan nähdä, ei säästöön tai sijoituksiin mennyt toistaiseksi yhtään fyrkkaa. Mies ei tässä kuussa maksa asumisestaan mitään, koska koulun lomakuukauden takia ei saa normaalia aikuiskoulutustukeaan. Toki hän on oman osansa tästä kuusta maksanut jo aiemmin, mikä näkyy siinä että laskutilillä ylipäätään on tällä hetkellä saldoa, vaikka maksoin juuri vuoden vakuutusmaksut, ja autonhuoltoon sekä renkaiden osteluun olen sieltä aiemmin joutunut ottamaan muihin laskuihin suunniteltua hilloa. Onneksi olen elokuussa viikon lomalla, joten säästän bensakuluissa viikon työmatkat (n. tankillinen).

Bank Norwegianilla on jemmassa tällä hetkellä 2300 euroa, sukanvarressa 500e käteistä, Nordnetissä n. 4100e ja Seligsonilla n. 650 euroa. Jäin siis heti kättelyssä jälkeen säästövauhdista BN:n 7000e saldotavoitteessa, ja jotta saan tuon summan tämän vuoden viimeiseen päivään mennessä kasaan, tulee kuukausittainen säästö koko loppuvuoden ajan olla
(7000-2300)/5= 940e.

Jos halutaan laskea että suuri osa veronpalautuksista ja talvilomarahat menee tavoitteen saavuttamiseksi, niin kuukausittainen säästö niiden lisäksi tulisi olla
(7000-2300-600-250)/5= 770e.

Tähän päälle vielä hinkuamani hiilipörssisäästely 67e/kk ja Nordnetiinkin olisi kiva saada vielä edes jotain tämän vuoden puolella, niin johan siinä alkaa säästämistä sitten ollakin...

No mutta, ainahan on maksettava eikös juu! Eikä tässä nyt olla varsinaisesti hätää kärsimässä, vähän normaalia tarkempi ote rahanmenoon niin eiköhän tämä elokuu tästä pimenevine iltoineen liplata ohitse ihan nätisti. Kettu kuittaa!


3 kommenttia:

  1. Yllättäen kun laskee paljon täytyy säästää saakin lisäintoa toimintaan!

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista