Sivut

sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Joulu tulla jolkottaa

Pitkästä aikaa vanha kunnon budjettipostaus!

Kuun vaihteessa tilille tupsahti palkka, ja se lähti sieltä eteenpäin näin:

+3865 palkka, sis. matkakorvauksia n. 400e

-410 asuminen

-230 päivähoitomaksu

-400 ruokaraha S-tilille

-1000 säästöön Bank Norwegianille (nyt kasassa 4200e)

-150 Nordnetiin (itselle 100e, pojalle 50e, itsellä siellä nyt 4500e, pojalla 900e. Seligsonissa on sivuhuomautuksena 900e)

-300 Visa nollille

-200 liiton jäsenmaksu, sali ja vakuutusmaksu

=n. 1100e


Jäljelle jääneestä on osteltu joululahjoja (ja valoja, ja papereita ym. tarvikkeita), bensaa, itselle vaatetta töihin vanhojen kirjaimellisesti lahottua, käyty hierojalla ja aion mennä uudestaankin, koska kädet on pitkästä aikaa ihan pilalla. Tällä hetkellä jäljellä on n. 650e

Eikä se todellakaan tule riittämään. Ainakaan tämän hetkisten suunnitelmien mukaan... Muutenhan tässä ei olisi hätiä mitiä, mutta kun tuo joulu. Lahjojen kanssa meinaa karata mopo käsistä. Ostoslistalla on pari lahjaa, joilla on hintaa 400e/kpl. Ihan älytöntä, mutta kun haluaisin niin kovasti. Nämä ovat siis äidilleni uusi pyykinpesukone ja siskolle lahjakortti ihanaan kylpylähotelliin. Molemmat ovat auttaneet niin hurjasti kuluneen vuoden aikana mm. muutossa, lapsenhoidossa ym. että olisivat kyllä todellakin ansainneet kunnon joululahjat. Mutta silti hirvittää tuo hinta... Toisaalta kerran se vain kirpaisee, vaan eipä tuo summa huonolta näyttäisi säästötililläkään. Varasuunnitelmaa lahjoista ei tietenkään ole. 

Saamassani kommentissa haluttiin tietää kulujen jakautumisesta meidän taloudessa. Aihe, josta kyllä riittää avauduttavaa... Koska eihän ne mielestäni tasan mene, vieläkään. Elämme 6v kestäneessä parisuhteessa ensimmäistä kertaa aikaa, että asumme samassa osoitteessa ja kumpikin käy kokopäivätyössä. Ei siis ole kaksia asumiskuluja, ei opinto- tai perhevapaita. Vuokra ja vesi menee tällä hetkellä puoliksi, mies maksaa sähkön ja kotivakuutuksen, minä näköjään pojan päivähoidon ja ruoan. Ja kaikki pojan juoksevat kulut, vaatteet, tarvikkeet, lahjat... No, lapseen liittyvistä kuluista en valita. Ikinä. Mutta sanotaanko, että en ihmettele miksi jotkut valitsevat yh-elämän elatusmaksuineen ja korotettuine lapsilisineen, sekä mahdollisesti alennettuine päivähoitomaksuineen, etenkin jos diilissä tulee vielä esim. joka toinen viikonloppu lapsivapaata aikaa. 

Olen nyt koittanut katsella tilannetta läpi sormien ja laittaa asioita perspektiiviin, sillä enhän nyt ihan puilla paljailla kaikesta huolimatta ole, ja säästöönkin jää joka kuukausi. Ei siis varmaankaan pitäisi valittaa, mutta minkäs teet kun hetkittäin pernaa kaivelee silti.

Mutta koska kohta on joulu ja kaikilla hyvä mieli, niin koitetaan olla nillittämättä pikkujutuista. Rauhaa ja rakkautta jokaisen jouluun ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti