Sivut

lauantai 24. lokakuuta 2020

Takaisin oravanpyörään

Long time no see. Perhevapaat on nyt taputeltu ja uusi murrosvaihe käynnissä, sillä lapsi aloitti tällä viikolla maanantaina päiväkotitaipaleensa 1v 7kk iässä, ja minä aloitin eilen työt. Selkäni hajosi viimeisenä lomapäivänä siivotessa, ettei vaan mene helpon kautta tämäkään töihinpaluu :D Ja muksullakin on nyt nuha, huomenna edessä koronatesti. Johan ehdin ihan yhden päivän ollakin töissä... Onneksi ensimmäiset 2kk on koulutusta, mikä on mielestäni ajallisesti melko ylimitoitettua, joten ei liene maailmanloppu vaikka näin alkuun joutuukin välillä olemaan pois. 

Olen poltellut vanhoja lomapäiviä urakalla pois ja ollut siis työnantajan vaatimuksesta vuosilomalla 1.9. alkaen. Näin ollen olen saanut jo ensimmäisen täyden palkan syyskuun lopussa, ja pakko sanoa että raha tuntuu pitkästä aikaa hyvälle! Nettotulot hoitovapaan aikana olivat alle 400e/kk, sisältäen lapsilisän, joten innostuin aika isosti kun tilille tupsahti kolmen tonnin nettoliksa veroprosentin ollessa perhevapaista johtuen tänä vuonna melko vaatimaton.

Palkitsin itseäni melko avokätisesti ennen töihin lähtöä suht kunnialla hoidetusta perhevapaajaksosta, jonka aikana pojasta on kasvanut valloittava pikkukundi, jolta ei vauhtia ja vekkuliasennetta puutu! Tuntui myös että olen viimeisen puolentoista vuoden aikana ostanut lähinnä vain ruokaa, vaippoja ja vauvanvaatteita, joten en tuntenut huonoa omaatuntoa kun laitoin hynää haisemaan auton huoltoon, kissan eläinlääkäriin ja omaan hyvinvointiin. 

24/7 mammamodesta pyristelin pois ostamalla neljän kerran sarjakäynnit kasvohoitoon (iho on järkyttävässä kunnossa ja on pakko yrittää jotain), käymällä kampaajalla, poistattamalla luomen joka närästi joka kerta peiliin katsoessa, uusimalla kosmetiikkavarastoja, ostamalla uudet korvakorut (okei hihihii kahdet), tekemällä syksyisen mökkiretken hyvän ystäväni kanssa... No varmaan alkaa kuva hahmottumaan. Otin myös salijäsenyyden, suunnitelma on että selän parannuttua ja arjen asettuessa uusiin uomiinsa käyn siellä aina ennen iltavuoroa, koska niinä päivinä mulla on röyhkeältä kuulostava KOLME TUNTIA ihan omaa aikaa. Kunto on pohjamudissa ja elopainoa ihan hirvittävän paljon, ja suoraan sanottuna pelottaa kestääkö fysiikka enää kohtuuraskasta ja reipastahtista ruumiillista työtä. 

Säästöt ovat huvenneet hoitovapaan aikana, mutta vielä siellä on 2000e jemmassa huonoa päivää varten. Sijoituksiin en ole koskenut, mutta ne nyt ovat osittain vielä miinuksella koronan takia. Ja oman tyhmyyden, olenkin päättänyt pitäytyä rahastosäästämisessä koska osakkeista en selvästikään ymmärrä yhtään mitään :D Nordnetissä on omassa osakesalkussani n. 4000e edestä kaikenlaista, ja pojan nimissä olevassa salkussa n. 750e Superrahastoja. Seligsonissa on 860e.

Tavoitteena on alkaa säästötalkoisiin nyt kun kreiseimmän kulutushysterian sai hoideltua pois alta. Vuoden kolmesta viimeisestä palkasta pitäisi budjetin mukaan saada 1500e/kk säästöön (toki tuossa on hienoinen kompastuskivi nimeltä joulu tulossa), ensi vuonna veroprosentin nousun myötä sitten vähän vähemmän. Haaveissa siintää asunnon ostaminen, nyt alkaa vuokranurkissa lurkkiminen riittää. Ehkä jo ensi keväänä? 

3 kommenttia:

 1. Sulla on kiva blogi. Kahlasin sen läpi tässä parin viime viikon aikana. Toivottavasti jaksat päivitellä kuulumisia. Etenkin asumiskuviot ja teidän talous kulujen jakaantuminen kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)
   Koitan ehtiä kirjoitella jotain viimeistään tilipäivän kieppeillä.

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista