Sivut

tiistai 6. syyskuuta 2016

Back to basics - paluu arkeen

No niin.

Lomat on lusittu ja ensimmäinen lomajälkeinen työpäiväkin saatu suoritettua. Viime tekstissä mainittu Lapin reissu meni hyvin: ajokilometrejä kertyi reilut 2000, pari eri tunturia tuli huiputettua, näin ensimmäistä kertaa poroja luonnossa (muutenkin kuin auton ikkunasta tai aidattuna) ja yöllinen revontulijahtikin toi tulosta. Kaikin puolin rentouttava ja onnistunut retki siis :)

Kuun vaihteessa oli jälleen myös tilipäivä. Elokuun kulut olivat lomasta ja reissailusta johtuen jotenkin niin rikkonaiset etten viitsi ruveta ruotimaan puhelimen Monefy -sovelluksen kaikkia merkintöjä auki, mutta elokuun tilin jako meni suunnilleen näin:

+2800 nettopalkka
+310 Miehen asumiskulut
+100 Apukuskin osuus Lapin reissun bensoista
+30e S-bonuksia (maksetaan vasta 10.9.)
=3240

- 1000 lainanlyhennys ja vastike (as. lainaa jäljellä n. 45200e)
-320 autolainan lyhennys (jäljellä n. 8200)
-300 sijoitukset (nyt kasassa 1000e ilman tuottoja)
-400 puskurisäästöön (kasassa 1000e)
-350 ruokarahan siirto S-tilille
-500e laskuihin (Trafille autoveroa, ammattiliiton jäsenmaksua, sähkölasku ym. kiwaa :)
-50 opintolainan maksu (jäljellä 1300e)

= +320e

Otin nyt uudestaan käyttöön jo alkukesällä testatun käytännön siirtää kuukauden ruokabudjetti erikseen S-tilille, ja suunnitelmissa on siis maksaa kaikki ruokaostokset tuolta tililtä kun siihen on kerta olemassa ihan oma vihreä korttikin. Helpottaa mielestäni huomattavasti ruokakulujen seuraamista ja loppukuulle jäljellä olevan ruokarahan hahmottamista. Sapuskaan tuntuu menevän hulluja määriä rahaa, joten tätä säästöpotentiaalia aion tosissaan lähteä yytsimään ja koitan nipistää tuosta vaikka 50e/kk pois. Koska hetki huulilla, ikuisuus vyötäröllä....

Ja se mun uusi koripalloharrastuskin alkoi. Yhden pallonpomputtelukerran perusteella se on kuulkaa kivaa! Seuraava kerta on vielä ilmaisnäyte, sitten täytyy lyödä euroja tiskiin jos mielii jatkaa. Pitkästä aikaa aivokuoressa kutkuttelee myös reilu vuosi sitten haudattu kuntosaliharrastus, seudulle avataan lokakuun alussa uusi sali ja mun niin tekisi mieli siellä ruveta käymään. Hinta on kohtuullinen 30e/kk, sisältäen kuntosalin ja ryhmäliikunnat. Irtisanoutumisaika on 1kk, ei huono siltä varalta jos en tykkääkään. Mutta katsotaan nyt miten hyviä avajaistarjouksia heillä on kun ovet avataan :)

Ulkona muuten paistaa aurinko! Ja ihan ilmaiseksi :)


5 kommenttia:

 1. Vitsi sulla on hyvä palkka, millä alalla oot jos saa kysyä? Vaikka kovat kulutkin niin silti hyvä lainanlyhennys ja säästöaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks :) Omalla kohdalla sanonta "ei ne suuret tulot vaan pienet menot" pitää valitettavasti paikkaansa - pääasiallinen syy tän blogin avaamiseen on ollut juurikin se, että vaikka liksa paperilla näyttää erittäin kelvolliselta, silti tuntuu usein (tai siis aina..) että loppukuusta on niin pärcii auki että sieluun asti tuulee.

   Työskentelen yksikön esimiehenä kaupallisella alalla, joka on perinteisesti matalapalkka-ala, mutta meidän yrityksessä henkilöstön vaihtuvuus on suurta, joten työntekijöitä halutaan sitouttaa mm. palkkauksen avulla. Kun aloitin tuossa firmassa reilu 11 vuotta sitten osa-aikaisena kesäduunarina, tuntipalkka oli tasan 7€/h ja siihen lisät päälle. Ja mun mielestä se oli jo aika hyvä, koska iltalisän kanssa kuitenkin yli kymppi ja lauantai-lisän kanssa jo 12€/tunti! :D

   Poista
 2. Hei! Missä olet alkanut harrastaa koripalloa? Itseä kiinnostaisi laji kovasti, mutta haluaisin harrastaa sitä ihan hauskanpitomielessä - en missään seurassa. Mitä kautta sinä pelailet ja maksaako paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysinkin vastauksen kysymykseeni tuolta alemmasta postauksesta! Tässä välissä tosin kävin blogisi inspiroimana kirjoittamassa yhden (ajastetun) postauksen omaan blogiini :D Kiitos inspiraatiosta!

   Poista
  2. Hei kiitos kommentoinnista! Luen näitä näköjään vähän viiveellä kun en ole vielä keksinyt miten saisin jonkun ilmoituksen että joku on jättänyt viestiä postaukseeni :O Mutta hyvä jos vastaus löytyi, ei todella ole ollut tarkoitus ignorata kenenkään kommentteja :)

   Poista