Sivut

perjantai 5. tammikuuta 2018

Kickstart to 2018

Moikku!

Long time ja muijaa no see! Tämä koska

a) joulun aikana tein muchos töitä. Joulu kesti mulla yhden päivän, sillä eihän ihmisten elämästä nykyään tule mitään jos ei voi ympäri vuoden käydä aamuin illoin kaupassa. Kaljaa ja juttuseuraa nyt tarttee ainakin, harmi vaan kun molemmissa on tuo kate vähän heikohko. No, kai on oltava tyytyväinen edes siihen että mun kauppa on kuitenkin nykyisellään kaksi päivää vuodesta kiinni...
b) Olen ollut reilun viikon lomalla ja mökillä ja sohvalla sun muualla, enkä siis edes pieraissut raha-asioihin päin.
c) ei siellä raha-asioissa ole tapahtunut mitään jännää.

Seuraavaksi pieni yhteenveto vuodesta 2017 ja ehkäpä jotain tavoitteita alkaneelle vuodelle 2018.

Vuoden 2017 alussa:

*puskuritilillä 1700e (nyt 3000e)
*autolainaa 5600e (nyt 0e)
*asuntolainaa reilu 44000e (nyt 0e, mutta eipä ole kyllä sitä asuntoakaan...)
*opintolainaa 1100e (nyt 0e)
*Nordnetin salkun arvo 1192e (nyt 3600e)
*Seligsonin salkku 593e (nyt 645e)
*sukanvarsi-käteisjemma 400e (nyt 550e)
*laskutiliä ei ollut olemassakaan (nyt on, saldo 900e)

Elikkäs menneenä vuotena saavutin velattomuuden, kun myin kämpän ja maksoin _kaiken_ mahdollisen velan ja vekselin pois. Asunnon myynnistä mulle jäi kaikkien välittäjäkulujen sun muiden jälkeen sen verran hiluja, että sain kuitattua autolainan, muuttofirman ja uuden residenssin 2kk takuuvuokran. En päässyt siis varsinaisesti rikastumaan. Tällä hetkellä Visalla on joku reilu kolmekymppiä suoritettavana. Ja voin kertoa että on tuntunut aika hyvältä :) Ei ole velkaa, toki ei kyllä ole omaisuuttakaan.

Rahaa valuu edelleen aika herkästi sormien välistä, kuten näkyy tuossa vertailussa tämän ja viime vuoden alun välillä. Nordnetin salkku on vuodessa kasvanut hyvin maltillisesti, johon osasyy on kylläkin se että siellä on pari hankintaa ujosti miinuksella, vaikka salkku kokonaisuudessaan onkin ihan jeba plussalla. Mutta mä vasta harjoittelen :)
Seligsonille en ole tehnyt vuoden aikana kertaakaan tilisiirtoja, itseasiassa jostain syystä tekisi hurjasti mieli myydä sieltä kaikki pois koska syystä X ne rahastot ärsyttää, enkä sinne halua enää laittaa rahaa. Myös puskuritilin saldo on aika vaatimaton verrattuna siihen mitä se parhaimmillaan voisi olla jos olisin elänyt kurinalaisempaa elämää. Mutta ainakin puskurikassa on nykyään Norwegianilla kasvamassa rajua korkoa ;)

Masterplan vuodelle 2018:

Tulevana vuonna tulojen pitäisi olla melko vakiot, ei luvassa muutosta juuri mihinkään suuntaan. Menoista on vielä vähän vaikea sanoa, ne luultavasti joko pysyvät nykyisellä tasolla tai sitten jopa laskevat, sillä tittidiii - voi olla että eteen tulee jälleen muutto!
Kävi kuulkaas niin että nämä eteläisen Suomen maisemat kävi vähän nyppimään, ja kun töissä ollessa bongasin sisäisen haun nykyistä vastaavaan positioon tuonne susirajalle, niin minähän laitoin sinne välittömästi hakemusta sisään. Haastattelu on ensi viikolla, jolloin ajan tosiaan 5h suuntaansa yhden haastiksen takia...
Siirto toiselle alueelle olisi aluksi vuoden määräaikaisuus, mikä sopii itselleni paremmin kuin hyvin, koska tuntuu turvalliselta että saan jätettyä jalan oven väliin tänne Suomi-neidon alapäähän. Ihan vaan siltä varalta jos peräpöpelikössä asuminen ei olekaan siistiä ja tulee äitiä ikävä.

Asumiskustannukset tuskin kuitenkaan nousevat vaikka maisemanvaihdos tapahtuisikin, sillä uusi alue vaikuttaisi olevan melko selvästikin huokeampaa asuinseutua nykyiseen verrattuna, säästöä kuukausitason asumiskustannuksissa saattaisi olla luvassa satasesta jopa kolmeen hunttiin. Lisäksi tässä on olemassa vahva mahdollisuus, että en joudu sinne muuttamaan yksin... Mukaan lähtisi näillä näkymin eräs jaloissa jonkun aikaa pyörinyt Tyyppi, joka ottaisi omasta duunista opintovapaata ja kävisi uudella paikkakunnalla suorittamassa oman alansa erikoisammattitutkinnon Koulutusrahaston aikuiskoulutustuen turvin sillä aikaa kun meikämandoliini painaa duunia.

Näin ollen alkaneen vuoden tavoitteena on saada kuukaudessa Nordnetiin vähintään 750e ja Norwegianin puskuritilille vähintään 250e/kk. Näiden toteutuessa vuoden päästä olisi sijoituksissa min. 12600e (ilman isompia mokailuja/dippailuja) ja puskurissa 6000e. Näkisin että suunnitelma kuulostaa aika hyvälle! Vielä kun toteutus saadaan jiiriin viime vuoteen verrattuna....

Toivon menestystä vuoteen 2018 kaikille sinne ruudun toiselle puolelle!

4 kommenttia:

 1. Sounds like a plan! Toivotaan, että nappaa!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä työnhakuun! Kuulostaa just joltain isommalta "liikkeeltä" mitä olisinkin sulta odottanut :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää huomenta, olen Josef Lewis. Hyvämaineinen, oikeutettu ja akkreditoitu lainanantaja. Me myöntäkää kaikenlaista lainaa nopeasti ja helposti, henkilökohtainen laina, autolaina, kotilaina, opintolaina, yrityslaina, inventor-laina, velkojen konsolidointi. jne

  Hanki hyväksytty yrityksille tai henkilökohtaisille lainoille tänään ja hanki varoja saman viikon hakemuksen aikana. Nämä henkilökohtaiset lainat voidaan hyväksyä riippumatta luottotietosi ja on paljon onnellisia asiakkaita varmuuskopioida tämän vaatimuksen. Mutta et saa vain tarvitsemasi henkilökohtaisen lainan; saat halvin. Tämä on meidän lupaus: Takaamme Alin kurssin kaikille lainoille, joilla on vapaa vakuus.

  Pyrimme jättämään positiivisen kestävän vaikutelman ylittämällä asiakkaidemme odotukset kaikessa, mitä teen. Tavoitteenamme on kohdella sinua arvokkaasti ja kunnioittavasti tarjoamalla korkealaatuista palvelua hyvissä ajoin. Ei sosiaaliturvaa Tarvittava määrä eikä luottotarkastusta tarvita, 100% taattu. Kannattaa välittömästi ilmoittaa välittömästi alla olevista yksityiskohdista, jos olet kiinnostunut lainauksesta ja ole huijauksia.

  Sähköposti: progresiveloan@yahoo.com
  Soita / WhatsApp: +16626183756
  Verkkosivusto: https://progresivefunding.wordpress.com  VastaaPoista