Sivut

maanantai 30. huhtikuuta 2018

Pääsin osingoille!

Hej på er alla! Pitkästä aikaa katsaus tämän hetkisiin madon lukuihin.

Kuun päättymisen merkkinä kilahteli palkka tilille. Ja näin sen tuhlasin:

+2770 palkka
-350 ruokaraha
-750 vuokra
-280 Visa nollille (tällä hankittu tulisija a.k.a. rilli pihalle 200e, bensaa 60e, BetteBox 20e)
-500 laskutili (saldo 600e)
-250e Bank Norwegian
= 640e juokseviin menoihin, joita riitttääääää....

Tässä kuussa en laita Nordnetiin mitään, sillä siellä lepäilee käyttövalmiina tälläkin hetkellä 400e, kun en osaa päättää mitä sillä ostaisin. Sitä paitsi autoon pitäisi teettää jakohihnanvaihto +öljyt n. 800e, ostaa pirusti työmatkabensaa, käydä vähän keikkaloimassa Metallicaa (hotelli + bensat n. 200e), siskolla on synttärit, on äitienpäivä, firman vuotuiset pukupelleilybileet cocktail-asukoodeineen ja mitähän vielä... Kyllä taas hirvittää kun edes ajattelee! Tämä huhti-toukokuu on aina todella raskasta aikaa ylimääräisiä pakollisia kuluja ajatellen.

Varallisuus koostuu tällä hetkellä Bank Norwegianilla pötköttelevistä säästöistä (3000e), Seligsonin suvantovaiheessa olevista rahastoista (n. 600e) sekä Nordnetiin syydetyistä eurosista (salkun arvo tällä hetkellä karvan verran päälle 4000e). Sukanvarressa on kolmisen sataa, otin sieltä synttärirahaa velipojalle enkä ole muistanut nostaa käteistä takaisin.

Sain muuten elämäni ensimmäiset osingot tänä keväänä, maalis-huhtikuun aikana maksettuja osinkoja näkyy olevan Sharevillen mukaan 23,95e! Lokakuussa olisi näköjään tulossa vielä 10,40e.  Muutoinhan Nordnetin salkkuni rallattelee osakkeiden puolesta iloisesti miinuksella, ainoastaan DNA on ihkusti plussalla. Rahastot sentään rokkaa tällä hetkellä sen verran kivasti, että salkku on kokonaisuutena kuitenkin jonkin verran ylävireinen..

Tämmöttis mulla tällä kertaa, munkkia ja simaa kaikille! :)

3 kommenttia:

 1. Uu mikä sun palkka.. aina mua himottaa korkeampi liksa :D..
  Ja onnittelut osingoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä sen liksan eteen joutuu välillä vähän hikeä ja kyyneleitä vuodattamaan :D Nykyään tuntuu että ehkä vähän vähempikin riittäisi, jos sillä erotuksella saisi ostettua lisää vapaa-aikaa ja vähemmän stressiä... Mut osaisiko sitä oikeesti enää edes ottaa rennosti, en tiiä :)

   Joo potti se on pienikin osinkopotti, ehkä jossain vaiheessa pienistä puroista syntyy isoja virtoja!

   Poista
 2. Osingot ovat tulosta siitä että raha alkaa tekemään vihdoin työtä puolestasi eikä päinvastoin, joka lienee se tuntumpi toimintamalli suurimmalle osalle meistä.

  Julkisuudessa monesti tunnutaan suhtautuvan negatiivisesti ja ongelmalähtöisesti tähän tuotonjakoon. Osingot on korvaus siitä riskistä, jonka ottaa kun sijoitaa kovalla työllä ansaitsemia euroja osakkeisiin. Näin piensijoittajana osaa suuresti arvostaa hetkeä jolloin saat palkkion valinnoistasi.

  Tänä keväänä sain myös itse ensimmäiset osinkoni ja tuntuu se toimivan hyvänä kannustimena jatkaa valitulla tiellä.

  VastaaPoista