Sivut

maanantai 4. kesäkuuta 2018

Mopo keulii!!

30.5. verkkopankkini oli surullinen näky: laskutili nollilla, käyttötili muutaman euron miinuksella, Visaa vingutettu noin 700e edestä ja olin itselleni velkaa käteisjemeliin 100e. Auton huolto tekemättä (kustannusarvio n. 900e) ja katsastaakin pitäisi. Olin itsekin _hieman_ silleen että mitä tässä kuukauden aikana on tapahtunut...?!


Sitten koitti armon päivä 31.5. ja niin kilahti laariin toukokuun palkka ja kesän merkiksi myös lomarahat. Ja voin kertoa että vauhdilla ne kilahteli sieltä myös pois!
Sillä näin ne allokoitiin maailmalle tällä kertaa:

+3965 palkka + lomarahat
+250 Miehen osuus asumiskuluista
-750 vuokra
-250 puskuri
-350 ruokaraha
-715 Visa
-1500 laskutili
-100 käteisnosto omaan jemmaan
= 550 e. Kuukaudeksi bensaan, juhannuksenviettoon, kaikkeen ylimääräiseen kivaan....

Olen laukannut kuukauden verran niin lompakko levällään ettei mitään tolkkua. Tulee ihan mieleen viime kevät ja kesä, kun tuntui että on ihanpakko saada kaikkea kivaa nyt-heti-mulle-tänne! Rehellisesti sanottuna en tarkalleen edes tiedä minne ne mun markat on taas tällä kertaa viuhahtaneet.

On kuulkaa käyty Metallican keikalla (ruoka + kuskinpalkkio -70e) ja yövytty hotellissa kahteenkin otteeseen (-200e), kissa tuli kipeäksi ja hänen lääkäriin humpsahti 210e, tilasin hajuvesiä 130 eurolla (kun halavalla sai!?) Oli siskon synttärit, äitienpäivä, omat synttärit, kissan synttärit...
Perus sähkö-, puhelin- ja nettilaskut tietysti, sitten bensaan näyttäisi kuluneen 450e, sisältää työmatkojen lisäksi n. 1700km ajelua susirajalta Suomi-neidon alapäähän. Maksoin syksyn ruskaretken majoituksen varausmaksun 150e, ostin uuden päiväpeiton ja vaatteita n. 150 eurolla, ja ohhoh mitä kaikkea älytöntä vielä... No ainakin kesäkukkia, harava, voileipägrilli ja sen sellasta.

MUTTA. Nyt tilanne on se, että Visa on nollilla, auton huolto huomenna (raha varattu laskutilille) ja katsastus perjantaina. Näiden jälkeen laskutilillä pitäisi pötköttää vielä 400e. Käyttötilillä on tällä hetkellä 380e (joo kyllä, olen tuhlannut sieltä jo melkein 200e viidessä päivässä. OHO!) Bank Norwegianissa puskuria kasassa 3250e ja käteisjemmassa 500e. Nordnetissä n. 4100e ja Seligsonilla 660e.

Nyt jos vaan hengittelisin rauhassa, tuoksuisin hullunhyvälle mun uusissa hajuvesissä ja saisin hyvän zenin päälle kesäkuuksi, enkä kohkaisi ympäriinsä eläen kuin ellun kana pellossa, niin heinäkuussa tilsu eli tilanne näyttäisi jo ihan hyvälle taas. Siellä on vieläpä luvassa normiliksan lisäksi 400e km.korvauksia. Enää 3,5 viikkoa sinne, jeiii... Oikeestihan tässä ei oo mitään hätää, mutta kuitenkin odotan jo innolla :D

Toivottavasti teillä muilla riittää itsekuria paremmin kuin allekirjoittaneella :)

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tutulta :) Kummasti 4000 e tili voi humahtaa parissa päivässä, kun makselee laskut ja siirtelee sinne ja tänne. Vaikka olisi säästöön/nordnetiin siirtänyt useamman sata euroa niin silti tuntuu että on tuhlannut kaiken kun tilin saldo onkin yhtäkkiä alle 1000e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Itsekin jätän tarkoituksella käyttötilille maltillisesti hynää että tulisi elettyä säästeliäästi, mutta taas nähtiin ettei se taktiikka välttämättä aina toimi kovinkaan hyvin.. Onneksi raha on vaan numeroita :D

   Poista
 3. Minä oon kans miettinyt, että miten sitä saakin hetkessä monta tuhatta häviämään, mutta teen tuota samaa - eli jaan palkan nopeasti eri tileille ja säästöön ja jätän vain vähän käyttöön.
  Se on sellasta itsensä huijaamisen yrittämistä, joka kääntyy toisinaan niin, että käyttää kuitenkin enemmän tietäessään säästössä olevan kuitenkin jotain.

  Toimisikohan se paremmin, että jättäisi kaikki rahat siihen omalle tilille, että tietäisi kokoajan paljonko sitä oikeasti on. Että ei voisi tuudittautua säästötilien pennosten varaan...

  Tai vielä parempi, jos se olisi käteisenä. (tosin hyvin epäkäytännöllistä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla joskus aikoinaan ei ollut kuin yksi tili, ja aina palkkapäivänä ja vähän sen jälkeen se summa tilillä sai mut tuntemaan itseni TOSI rikkaaksi ja tuhlaamaan, rahat siis tavallaan poltteli tilillä kun se summa siellä vaikutti niin isolta :D
   Toisaalta tuokin on haastavaa, nyt kun on tottunut että usealla eri tilillä on rahaa niin luottaa vaan siihen että jos joku tili kuluukin nollille niin kyllä aina joltain tililtä löytyy tiukan paikan tullen back uppia.

   Poista