Sivut

tiistai 2. toukokuuta 2017

Se oli VIUHAHDUS

...nimittäin kun tilipäivä perjantaina koitti ja sitten sain idean että nythän mun makuuhuoneeseen muuten mahtuisi telkkari. Ai kun se olisikin siellä kiva. Ja sitten viuhahdettiin! Nimittäin minä Prismasta hakemaan töllöä ja Jyskistä töllönaluskaluste ja rahnat viuh-pois tililtä. Yhteensä -380e ja nyt on pikkusen morkkis - kaksi telsua vaikkei siitä edellisestäkään ikinä tule mitään järkevää ohjelmaa :D (Paitsi totaalisen koukuttava Temptation Islandin kolmas kausi! Tämä addiktio hävettää isolla kädellä, mutta minkäs teet)

Molemmat värkit on varustettu Smart-tv -ominaisuudella, ja kaunis haave elää seuraavasta vapaapäivästä kun voin aamulla suoraan peiton alta avata Katsomon ja vilkuilla rästiin jääneet Emmerdalet sen sijaan että tarttisi itseään sohvalle kammeta. Kyllä sitten on juhlaa, melkein kuin joulu ja juhannus yhtä aikaa :D Matka sängystä sohvalle on kuitenkin tälläisessä 48m2 kaksiossa melkoinen. 

Niin, se tilipäivä. Ensimmäinen laatuaan kun olen täysin vapaa vanhan asunnon kuluvelvotteista! Joten katsotaanpa minne ne fyrkat tällä kertaa meni:

+2913 palkka (sisältää pikkusen päälle satkun km-korvauksia)
-665 vuokra
-135 laskutili
-50 opintolaina (jäljellä 900e)
-53 visa nollille (netflix, spotify, pari meikkiostosta ulkomaisesta nettikaupasta)
-400 puskurirahastoon (kasassa 2000e)
-350 ruokarahaa s-tilille
-145 vakuutusmaksu autosta
-100 ammattiyhdistyksen jäsenmaksu neljältä kuukaudelta
-20 puhelinlasku 
-15 sähkölasku
-20 sähkönsiirtomaksu
-300 Nordnet (salkun arvo tällä hetkellä 1565e, Seligson-salkun arvo 635e)
-60 bensaan
-380 telkkarihairahdus
-90 kaappien täyttöä ja vappuruokaa

= 120 jäljellä....kyllähän taas suoriuduin hienosti :D

Tässä kuussa olisi ohjelmassa vielä kampaaja, auton katsastus, pikkusiskon synttärit, äitienpäivä och så vidare... 

Aloin tosiaan tästä palkasta alkaen laittaa rahaa syrjään ns. laskutilille, josta sitten voisi hallitummin maksaa pois harvemmin ilmestyviä laskuja. Pitäisi tehdä kunnon kartoitus ja vuosibudjetti näistä tälläisistä kuluista, jotta näkisi onko tuo 135e/kk alkuunkaan riittävä summa. 
Nordnetiin meni pitkästä aikaa eurosia, olen todella helpottunut että pääsen jälleen investoimaan rahastoihinkin, sillä viimeksi olen Nordnetissä tehnyt sijoituksia marraskuun alussa. Seligsonin rahastoihin ei tällä kertaa vieläkään tullut merkintöjä.

2 kommenttia:

 1. Oon usein äimistellyt sun palkkaas. Ootko raottanut jossain postissa minkälaisista hommista tollasia liksoja saa?

  Itse oon mielestäni ihan hyvätuloinen, ja nettona käteen jää alle 2,7k

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain kommenttiboksissa oon tainnut kertoa että toimin esimiehenä päivittäistavarakaupassa. Yritys koittanee hillitä vaihtuvuutta sitouttamalla henkilöstöä mm. palkkatasolla, ja omalla kohdalla se onkin kyllä toiminut.. Toki odotuksetkin firman puolelta on kovat ja työn kanssa tulee oltua liikaakin naimisissa.

   Poista