Sivut

perjantai 2. kesäkuuta 2017

Ei rakkaudest lajiin vaan rahan takii

Toukokuun palkkapäiväkatsaus tulee tässä:

+2800 Palkka
+1200 Lomarahat
= 4000 Yhteensä netto

-670 Vuokra
-230 Laskutili (kasassa 250e)
-350 Ruokatili
-50 Opintolaina (jäljellä 850e)
-300 Nordnet (salkussa nyt 1880e. Seligsonin salkku 630e, sinne ei sijoituksia tässäkään kuussa.)
-390 Auton huolto
-650 Visa nollille
-100 Puhelinlasku, kauppareissu, auton jälkitarkastus
-680 Puskurirahastoon (kasassa 2100e)

=650 (luvut ei ihan täsmää, jäljelle pitäisi jäädä 580 mutta muutama kymppi lojui tilillä pohjilla)

Eli auto-ystäväni Skoda ei mennyt toukokuun lopulla katsastuksesta läpi, koska toinen takaiskari oli tuusannuusana. Myös ilmastointi tuotti vain lämpimiä lehmänhönkäilyjä, joten kiikutin kotteron maksullisille miehille hoitoon päivän ajaksi ja lopputuleman näette yllä. Ihanan kallista!

Myös Visa täytyi hoitaa jälleen kerran nollille, sillä arvatkaa kuka vihdoin löysi uuden sängyn?! NO MINÄ! Jeeee, ei enää sitä vanhaa rutkua! Sängyn hommasin Sotkasta, ja vaikka ennakkoluulot olivat kohtalaiset niin kahden yön perusteella uusi punkka on oivallinen. Luxus-älyvaahtoviskoosipussijousihässäkkä-sängyn ovh 999e, mun kuittiin se tuli hintaan 499e + 100e kuljetus ja vanhan sängyn pois vienti. Rankani kiittää. Loput 50e Visasta tuli tuhlattua Spotifyihin, Viaplayn leffavuokraamoon ja netistä ostettuun puhelimen oheissälään (kuoret & laturi).

Toukokuussa ei oltu muutenkaan köyhiä eikä kipeitä. Tai no vähän kipeitä oltiin, apteekkiin upposi melkein 50e Panacodeihin ja tulehduskipulääkkeisiin. Mutta eipä kolota enää!
Ja baarissakin kävin katsomassa Suomen kiekkopeliä, olin vihdoin ekaa kertaa kuppilassa melkein kahteen vuoteen! Illan kustannukset kaikkineen n. 60e, sisältää taksin ja pizzan eli hyvin maltilla olin liikenteessä (ja löydettiin Erittäin Halvan viinan baari...)
Äitienpäivänä vein äiteen ja samana päivänä synttäreitään viettäneen pikkusiskon ulon syömään, kustannus kohtuullinen 85e kolmelta. Tukkaa leikkautin kesäkuntoon hintaan 40e. Vaatteita tilasin netistä 60 eurolla. Bensaan kului 120e. Auton katsastus 39e. Pienistä puroista tulee isoja jokia...
Elokuvissakin kävin huvittelemassa, uusin Alien-leffa oli ihan kohtalainen, sillä meinasin nukahtaa vain kerran :D Olen siis ehkäpä maailman huonoin elokuvien katselija, Nukkumatti tulee lähes joka kerta.

Eli onhan tuossa ollut taas kaikenlaista menoa, mistä syystä säästö-/puskuritili otti vähän vajetta jota nyt koetettu paikkailla. Mut hei ehkä onkin niin että elän vain kerran? Kesäkuussa ei pitäisi olla mitään kissanristiäisiä tai ylimääräisiä menoja lukuunottamatta juhannusta, mutta sinne neljän päivän vapaille ei ole vielä suunnitelmia olemassa. Toivottavasti sataa vettä niin että taivas raikaa :)

Tässä kuussa tulee muuten vuosi täyteen ekasta Seligson- ja Nordnet -testailusta, ja ylipäätään heräämisestä omien madonlukujen tarkasteluun. Aika menee älytöntä vauhtia!

2 kommenttia:

  1. Mitäs olet mieltä Nordnetistä vuoden kokemuksen jälkeen? Paljonko haluat kerryttää puskuria?

    VastaaPoista
  2. En tiedä onko vika Nordnetissä vai käyttäjässä, mutta alkuun oli ainakin pikkusen sekavan oloinen saitti. Mulla on siellä vaan paria superrahastoa ja jotain ruotsalaista sijoitusrahastoa, oon katsellut myös osakelistoja, mutta ei vielä uskallus eikä osaaminen riitä.
    Puskuritavoite on 2500e, niin lähellä mutta silti niin kaukana... Asiaa varmaan auttaisi jos ei kävisi sieltä aina siirtelemässä rahnaa milloin mihinkin "tärkeään" menoon :D

    VastaaPoista