Sivut

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Kesäloman paras anti

Kolme viikkoa lomailtuani olen saanut univelat VEKS, energiatasoja ylös ja ajatuksen kirkkaaksi. Kun kaikki aika ei menekään pelkästään töiden ja niistä palautumisen vuorottelussa, niin pikkuhiljaa tuntuu että laput ovat poistuneet silmiltä ja näkökenttä avartunut vähintään 180 astetta. Olen päässyt viimein ihanasti tylsistymään, mikä on ruokkinut mielikuvitustani ja johtanut siihen, että pitkästä, pitkästä aikaa olen jopa ruvennut kiinnostumaan kodin ulkopuolisesta maailmasta ja ennen kaikkea itsestäni! Kaukana ei liene se hetki, kun saatan jopa olla kyvykäs innostumaan jostain uudesta, jostain joka vaatisi minulta resursseja.

Koska väsy on hetkellisesti väistynyt ja tilalle on tullut illuusio vapaasta elämästä sekä harha omasta jaksamisesta, olen alkanut salakavalasti ja huomaamatta funtsimaan voisiko tämän koti-työ -akselin ulkopuolella olla elämää. Ja vaikuttaa siltä, että onhan siellä: olen janoiten katsellut mm. kansalaisopiston ja avoimen amk:n tarjontaa. Ihan ihme fiilis kun tuntuu että vähän kaikki kiinnostaa!

Tunnustan stalkanneeni koko viime yön Facebookista erään tuttavani seinää. Hän on jonkun aikaa (alle pari vuotta?) tehnyt päätyönsä ohella tilauksesta kakkuja, ja ilmeisesti keväällä irtisanoutunut vakityöstään panostaakseen täysillä toiminimeensä ja leivontaan. Ihailtavaa! En ole tämän ihmisen kanssa tekemisissä irl, vaikka aiemmin olimmekin hyviä ystäviä, mutta sain hänestä inspiraatiota. Hän vaikuttaa hyvin onnelliselta :)

Kaikki meistä on varmasti pyöritellyt joskus mielessään visioita vaikka lottovoitosta tai muusta vapautta tuovasta asiasta. Itsellä on usein tietyissä tilanteissa tullut mieleen, että jos taloudellisesta puolesta ei tarvitsisi huolehtia, niin olisipa kiva tehdä juuri tuota asiaa päiviensä kuluksi.
Itseasiassa suunnittelu on välillä edennyt jo melko pitkällekin, ja nytkin huomaan tutkailemieni kansanopisto- ja avoin amk-opintojen olevan semmoisia, jotka tukisivat nätisti sitä omaa haavetta. Jos kahden alle kouluikäisen lapsen äiti omakotitalolainoineen pystyy toteuttamaan haaveensa ilman alan koulutusta, niin olisiko mullakin mahdollisuuksia? Jos käytän parin vuoden opintovapaan viisaasti, voisinko sen jälkeen lähteä virittelemään sivuhommia oman päätyöni oheen ja katsoa mihin se johtaa?

No, huomenna koittaa paluu töihin, joten voipi olla että nämäkin unelmat hautautuvat jonnekin realismin alle hyvinkin äkkiä. Tai sitten joku kipinä jää kytemään...

Note to self: loma tekee hyvää. Älä ole enää yli vuotta ilman kunnon lomaa.


6 kommenttia:

 1. Onnistunut loma! Ota itsellesi vaikka ihan kalenteroitu hetki omaa aikaa, että ehdit miettiä asiaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun aivot ei aina toimi just silloin kun olen etukäteen suunnitellut :( Tähtien pitää olla linjassa, vireystilan kohdillaan ja ympäristön kaikki virikkeet ja ärsykkeet alhaalla, niin sitten EHKÄ voi syttyä joku idealamppu :D

   Poista
 2. Ihanaa että olet noin saanut pään nollattua lomalla ja sinne asettuu uusia ajatuksia. Loma tekee niin hyvää, itse vielä saa muutaman viikon odotella ennen kuin pääsee lomalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Viimeiset viisi kilometriä on aina pitkät niin" lauleskeli joku mysteeriartisti. Kyllä se sun loma sieltä tulla puksuttaa! Itsellä seuraava viikon mittainen lomapätkä 5vk kuluttua, jaksaa jaksaa!

   Poista
 3. Tuo on kyllä niin totta, lomalla elää ihan eri elämää ja on ihan eri ihminen. Kiinnostuu asioista ja jaksaa olla sosiaalinen ja sinkoilla paikasta toiseen...täällä realismi on iskenyt jo kasvoille, töissä töistä viikkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pian se arki muistuu taas mieleen... Itse tässä just nyt pähkäilen että kuin hitossa muka pystyn heräämään huomenaamulla 04.15 kun ei vielä nukuta yhtään :O Eka aamuvuoro loman jälkeen edessä... Ehkä se tästä taas.

   Tsempit myös sinne! :)

   Poista